Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Jövőre ismét repülhet a Raptor

A 2013-es megszorítások miatt az Amerikai Légierő és Haditengerészet majdnem teljes egészében felhagyott a hazai és külföldi repülőnapos szereplésekkel. Az elmúlt hónapokban érkezett hírek szerint a jövő évben visszatérő Blue Angels és Thunderbirds mellett a legújabb információk szerint 2014-ben ismét a levegőbe emelkedik az ACC F-22A Raptor Solo Display csapata is...
Teljes Cikk

Airshowinfo Magazin - felmérés

Weboldalunk a 2012-es év elején kezdett foglalkozni online magazinok szerkesztésével. A próbaidőszakban három online olvasható magazinunk jelent meg, és a tervezési, tapasztalatszerzési időszak után a 2014-es év elejétől nyomtatott magazin kiadása mellett döntöttünk. A hamarosan megnyíló webshopunkban megvásárolható magazinokat előrendeléses formában fogjuk értékesíteni, és postai úton eljuttatni az érdeklődőkhöz.
Teljes Cikk

Visszatérnek az amerikai kötelékek jövőre

A 2013-as gazdasági megszorítások miatt az Amerikai Légierő szinte összes repülőnapos szereplését megszüntette otthon és külföldön egyaránt. Ez a megszorítás természetesen a légierő csapatára a Thunderbirds-re, és a haditengerészet Blue Angels formációjára is vonatkozott, akik április óta vannak földhöz kényszerítve. Az előzetes hírek szerint viszont jövőre ismét szórakoztathatja a két csapat a publikumot a levegőben.
Teljes Cikk

Gépágyúzaj az Alpok hegyei közt... Axalp 2013

Európa egyik legnagyobb nyilvános éleslövészetét Svájcban, az Alpok vonulatai közt szokták tartani. Az Axalp névre keresztelt nyilvános gyakorlat az Ebenfluh Lőtéren kerül megrendezésre, ebben az évben Október 9-e és 10-e között. Fotók: airshow-reviews.com
Teljes Cikk

INTERJÚ: George Athanasiadis

Egy légierő számára természetes dolog, ha évfordulókra és egyéb jeles alkalmakra egy-egy gépük különleges festét, díszfestést kap. A Görög Légierő az évek során nagyon sok ilyen különleges festésű gépet vonultatott fel, amely szinte kizárólag egy ember keze munkája és tervezése. George Athanasiadis a Görög Légierő egyik műszakija különleges tehetségét repülőgépek különleges bőrbe bújtatásában kamatoztatja. George munkásságáról, és karrierjéről oldalunknak is adott online interjút. Az interjút az Lhsn.hu -val együttműködve készíthettünk el.
Teljes Cikk

60 Évesek Görögország Szemei - Esemény Beszámoló

Egy újabb phantasztikus nap volt mely már a múlthoz köthető. Szeptember 20-án a 348. Taktikai Felderítő Század 60 éves születésnapját ünnepelte, ott voltunk, hogy a részleekről beszámoljunk.... Tasos Keltemlidis cikke, Kostas Alkousis fotóival, a cikket fordította: Benedek Levente Lhsn.hu.
Teljes Cikk

2017-től új szárnyakon a Frecce Tricolori

A Frecce Tricolori 2017-től új típuson, az Aeromacchi legújabb kiképzőgépén, az M-345-ösön folytatja működését. Addig is, még 3 évadon keresztül is élvezhetjük a csapat bemutatóit, amit még az MB-339PAN gépeikkel repülnek. A Frecce újdonsült választása az M-345 jelenleg még fejlesztés alatt áll, nem állították aktív szolgálatba, első prototípusa 2005-ben szállt fel...
Teljes Cikk

NATO Days 2013

Az ezredforduló óta hagyománnyá vált az évenkénti NATO nap Csehországban, az ostravai Mosnov Nemzetközi Repülőtéren. A minden évben nagy érdeklődésnek örvendő eseményen a dinamikus légibemutatók mellett földi harcászati bemutatókkal, és hatalmas statikus sorral is készülnek a szervezők. Az idei NATO Days-re szeptember 21-22 között kerül sor, ahol a repülőprogram ismét igazi érdekességeket tartalmaz majd mint a svéd Viggen, vagy a spanyol Patrulla Aspa. A részletekre kattintva megtekinthető a repülőnap adatlapja, amiben a repülőprogram is megtalálható.
Teljes Cikk

60 évesek Görögország szemei

Szeptember 20-án nagyszabású nyílt napon tartanak Görögországban, Larissa légibázisán, aholis a Görög Légierő 348. felderítő századának 60. évfordulóját ünneplik majd. A rendezvényen a Görög Légierőn kívül több más légierő vadászgépei is részt vesznek majd. Cikkünkben bemutatjuk az ünnepelt repülőszázadot, és a rendezvényt. Cikkünket az Lhsn.hu weboldal közreműködésével készítettük el.
Teljes Cikk

Interjú a Görög Zeus Demo Team pilótájával

2010-ben hajtotta végre első repülését, azóta már több külföldi repülőnapon is megjelent a Görög Légierő, még igen fiatal szóló csapata, a Zeus Demo Team. Az F-16 szóló csapat különleges bemutatójával, és különleges "Viper" gépével garantáltan felhívja magára a látogatók figyelmét. Az idei Radom Airshow egyik fénypontjának pilótája Giorgos Androulakis Százados adott interjút oldalunknak, melyet az Lhsn.hu -val együttműködve készíthettünk el.
Teljes Cikk

Legendák a Levegőben Budaörsön!

Idén két helyszínen tervezték megrendezni a Legendák a Levegőben Repülőnapot. A hagyományos dunakeszi rendezvény rossz időjárás miatti almaradása után a szervezők új időpont kitűzését ígérték, amely most meg is történt. A Dunakeszi Repülőtér bezárása miatt viszont az időpont mellett a repülőnap helyszíne is új, így a Legendák a Levegőben második repülőnapja Szeptember 28-29 között kerül megrendezésre a Budaörsi Repülőtéren.
Teljes Cikk

Elmarad a Pilótatalálkozó

Az idei évben elmarad a hagyományos pilótatalálkozó a Pécs-Pogány Repülőtéren. Erről a baranyai megyeszékhely repülőterének vezetősége tájékoztatta weboldalunkat. Az augusztus utolsó hétvégéjére tervezett rendezvény egyelőre ismeretlen okokból nem kerül megrendezésre, erről később tudunk tájékoztatást adni.
Teljes Cikk

Ismét lesz repülőnap Börgöndön

Ebben az évben szeptember 8-án vasárnap kerül sor Börgöndön a hagyományos repülőnapra. Az Albatrosz Egyesület Által szervezett repülőnapon idén több érdekesség is tiszteletét teszi, és a repülés szinte minden válfaja képviselteti magát. Oldalunkon összeszedtük a repülőnappal kapcsolatos legfontosabb információkat.
Teljes Cikk

RADOM INTERNATIONAL AIRSHOW, PROGRAM ÉS INFÓK

A hétvégén rendezik Európa egyik legnagyobb repülőnapját Lengyelországban. A Radom International Airshow két évente kerül megrendezésre , az idei pedig minden eddigit felülmúl a dinamikus és statikus program tekintetében is. Kötelékekből hat, míg szólókból számtalan került az eddigi programba, egytől egyig érdekes típusok... Cikkünkben bemutatjuk a programot, és a legfontosabb információkat.
Teljes Cikk

Augusztus 20 légiparádé nélkül

Oldalunkon megszokott az, hogy egy vagy két nappal pontos programleírásokat közlünk az augusztus 20-án zajló repülős eseményekről. Ezt idén csak abból az okból nem tettük meg, hogy nem rendeznek légiparádékat Nemzeti Ünnepünkön. Mint korábban arról beszámoltunk a szolnoki Vízi Légiparádé felújítási munkálatok miatt elmarad, és sajnálatos módon Budapesten sem gyönyörködhetünk a megszokott repülőnapban.
Teljes Cikk

Repülőnap Érkezőnapi Helyzetjelentés - KIEMELT

Augusztus 3-án és 4-én kerül megrendezésre az idei Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató. A showra érkező gépek már a hét elejétől szállingóznak Kecskemétre. Oldalunk Július 31-től érkezőnapi jelentéseket ad fotókkal, videókkal, és információkkal.
Teljes Cikk

Patrulla Águila Interjú

2013-ban mutatkozik be a magyar közönség előtt a Spanyol Légierő bemutató köteléke, a Patrulla Águila. A 7 darab CASA C-101 Aviojettel repülő csapatot online interjúra kértük fel, s kérdéseinkre a csapat szólistája, az 5-ös számú Aviojet pilótája Rubén Pérez González válaszolt.
Teljes Cikk

RIAT díjazottak

A Royal International Air Tattoo a pilóták, a műszakiak, a rendezvényen dolgozók és a szervezők számára mindig egy nagy hangárpartyval fejeződik be. A pilóták számára ez azért különösen fontos, hiszen ekkor kerülnek kiosztásra a show legjobb bemutatóiért járó díjak és elismerések. Ez idén sem volt természetesen másképp, a teljes cikkben olvasható, kik kaptak elismerést a 2013-as RIAT-on.
Teljes Cikk

10 éve történt....

Ezen a hétvégén rendezik meg már 42. alkalommal a Royal International Air Tattoo repülőnapot Fairfordban. A világ legnagyobb repülőnapját 10 évvel ezelőtt, 2003-ban Július 19-én és 20-án tartották meg, és pontosan 10 éve az egész magyar repülőtársadalom számára emlékezetes esemény történt...
Teljes Cikk

Elmarad a Vízi-Légiparádé idén Szolnokon.

Szolnokon a Tisza partjának teljes belváros melletti szakaszának felújítása miatt ebben az évben elmarad a hagyományos Vízi-Légiparádé. Az augusztus 20-i rendezvénysorozat egy új helyszínre kerül át, lesznek katonai bemutatók is például ejtőernyős ugrásokat mutatnak majd be a katonák a Verseghy park és Rózsakert melletti szabad területen, viszont a klasszikus, Tisza feletti helikopteres bemutatót, a vízi-légi parádét idén - a fent említett okok miatt - nem tartják meg.
Teljes Cikk

A hétvégén ünnepel a Román Légierő

Több napos eseménysorozattal ünneplni a Román katonai repülés 100. évfordulóját a Román Légierő. A július 17 és 22 közt zajló rendezvények közt szerepel bázis nyílt nap és múzeumi nyílt nap is. A repülőtéri nyílt napokat idén Aranyosgyéresen és Temesváron tartanak. A részletesebb programokat cikkünkben olvashatják.
Teljes Cikk

Visszatér a Breitling Jet Team

A Breitling Jet Team több, majd 10 hónapos ázsiai turné után Augusztus végén ismét visszatér Európába, ahol tovább folytatják a turnét. Eddigi információk szerint Moszkvában az idei MAKS-on, illetve Csehországban a Czech International Air Fest-en is repülnek az idei szezon végén. További európai szereplésekről egyelőre nem esett szó, de szinte biztos, hogy az említett két repülőnapon kívül máshol is látható lesz a 7 L-39 Albatrossal repülő civil kötelék.
Teljes Cikk

Nem lesz idén Svájci Hornet szóló

Nem lesz idén svájci F/A-18 Hornet szóló. A hírt a Svájci Légierő hivatalos weboldalán erősítették meg, és mint kiderült, a pilóta felkészületlensége miatt ebben az évben nem repülhet repülőnapokon. Egyes információk szerint dekoncentráltság játszhat szerepet a viszakozásban, illetve az, hogy ez okból majdnem katasztrófába torkollott egy felkészülő repülés. A Hornet szólót - ahol lehetséges - helyettesítik, így például Radomban az előzetesen visszaigazolt F-18-as helyett a Patrouille Suisse repül majd.
Teljes Cikk

AirPower 2013, Program

Eljött a páratlan Június, azaz az AirPower ideje! A jövő pénteken és szombaton megrendezésre kerülő méltán híres zeltwegi rendezvény programja már elérhető a rendezvény hivatalos weboldalán. A show programja idén is több kötelékkel (szám szerint 7 db), rengeteg oldtimer és helikopteres, illetve több vadászgépes bemutatóval bővült. A nyolc és fél órás repülőprogram alatt, előtt illetve után pedig nagyon színes statikus sor, és rengeteg program várja az érdeklődőket. A részletekre kattintva megtekinthető a két nap programja.
Airshow Adatlap

Legendák a Levegőben - Repülőnap Szolnokon

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ebben az évben két helyszínen, Dunakeszi mellett immáron a szolnoki (szandaszőlősi) sportrepülőtéren is rendeznek Legendák a Legevőben repülőnapot! A dunakeszi rendezvény elnapolása után a szolnoki rendezvény meg lesz tartva június 8-9-én, melyen a legendák és sportrepülők mellett a Magyar Honvédség szállító helikopterei (Mi-8/17) is részt vesznek ejtőernyős, kutató mentő bemutatókkal. A program a teljes cikkre kattintva található.
Teljes Cikk

Interjú: Polskie Orły Alapítvány

Első ízben láthatjuk a Kecskeméti Repülőnapon a Polskie Orły Alapítvány által felújított, és repülőképessé tett MiG-15UTI SB-Lim2-t. A gép 2011 óra járja a különböző nemzetközi repülőnapokat Európa szerte, így most lesz a magyar közönség számára az első alkalom, hogy hazánkban is megcsodálhassa a két üléses oldtimert. Krasztel Mate, az alapítvány magyar származású managere adott oldalunknak online interjút.
Teljes Cikk

  • 1
  • 2