Idén sem rendeznek nyílt napot Pápán

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
2015 után sajnos 2016-ban sem kerül megrendezésre az előző években nagy sikernek örvendő és emberek tízezreit megmozgató nyílt nap az MH Pápa Bázisrepülőtéren, a Nehéz Légiszállító Ezred azaz a HAW - Heavy Airlift Wing bázisán.

 

Az MH Pápa Bázisrepülőtér tájékoztatása szerint idén sem adódik lehetőség, hogy újra megszervezzék az előző években nagy sikereknek örvendő nyílt napot. Legutóbb a 2014-es évben nyíltak meg a bázisrepülőtér kapui, és az eseményen több tízezren vettek részt. A nagy érdeklődés ellenére azonban az idei évben sem nyílik lehetőség a nyílt nap lebonyolítására. A repülőtéren több, nagyszabású fejlesztés is folyik. Az előző év tavaszán kezdődtek meg a repülőtér hangárkomplexumainak fejlesztési munkálatai, amelynek keretein belül építésre kerül egy repülőgép szervizelő hangár, egy karbantartó létesítmény, valamint egy irodakomplexum is. Ezen fejlesztések alapkövét 2015 április 20-án fektették le ünnepélyes keretek között a bázison. A tavaly, a Magyar Honvédség által kiadott sajtóközlemény szerint a hangárkomplexum 2016-os befejezése lesz a legfontosabb mérföldkő a SAC Program eddigi beruházásai között. A nagyjából 20 000 négyzetméter alapterületű komplexum ad helyet a SAC folyamatosan működő üzemi létesítményeinek, amelyek a program teljes időtartama alatt, azaz minimum 30 évig fogják ellátni feladataikat.

A bázis természetesen a jövőben is támogatni fogja a program megszervezését, így a fejlesztési munkálatok befejeztével újra számíthatunk nyílt napra Pápán az elkövetkező években. Weboldalunk természetesen a jövőben is elsőként számol majd be az MH Pápa Bázisrepülőtér programjaival kapcsolatosan. 

Megjelent: 6771 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. február 17., szerda 14:46

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.