Ismét nyílt nap volt Aranyosgyéresen

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
Minden eddiginél nagyobb nyílt nappal, gazdag és színes programmal várta látogatóit a Román Légierő Aranyosgyéresen. A 71. Repülőbázis rendezvénye évenkénti hagyomány. A július 19-én zajló show-t a bázison állomásozó kanadai Hornetek is színesítették. Cikkünkben gazdag fotós beszámoló olvasható a nyílt napról.

 

Fotók és cikk: Bikfalvi Zsolt.

 

Példaértékű repülőshow részesei lehetünk múlt hétvégen az  Aranyosgyéresi 71. Repülőbázison ( LRCT / Baza Aeriana 71. Câmpia Turzii). A Román Légierő Napját juliús 19-én Szent Illés napján, hagyományosan látványos légibemútatóval ünnepelték meg. Az idei, minden eddigi megrendezett bemutatót felülmúlt. A program katonai diszszemlével kezdődött, majd a Hadsereg és a Román Repülőklub ejtőernyősei következtek, ami könnyű kisrepülő és vitorlázó műrepülő  bemutatóval folytatódott. Hawks of Romania  szokásos programmal jelentkezett , bemútatójuk nagy sikert aratott.

Az esemény leglátványosabb része csak ezútán következett. Egymás útán emelkedtek a levegőbe a Román Hadsereg IAR 330 PUMA helikopterei, MiG-21 vadászai, valamint a Kanadai Királyi Légierő CF-18 HORNET gépei.  A földön és levegőben hadicselekményt szimúláltak, a földön a Román Hadsereg  speciális egységei  (Afganisztánt megjárt) túszszabadítást hajtottak végre, miközben a levegőből a Pumák és a Hornetek biztosították a légteret. 

Túszszabadítás sikere után a MiG-ek légiharcot szimuláltak, mely végén  légvédelmi ágyúk kereszttüzében sikeresen megsemmisitették a terroristák búvóhelyét.

Volt statikus és nem statikus fotózás is.

Megjelent: 1622 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. július 22., kedd 09:22

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.