Ismét ünnepelt a Görög Légierő - Egy díszfestett F-16-os története

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
  Az elmúlt években megszokott volt, hogy a kerek évfordulókat szeretik nyilvánosan, díszfestett géppel megünnepelni Görögországban. Ismét George Athanasiadist kérték fel egy újabb munkára, aki már nem ismeretlen az airshowinfo.hu olvasóinak, hiszen egy interjúban már bemutatta munkásságát.

 

Külön köszönet az interjú elkészítésében Benedek Leventének. 

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, és gratulálok a legutóbbi munkádhoz. Adnál nekünk egy kis háttér információt, hogy miért is kértek fel a munkára?

Megtiszteltetés beszélni a legutóbbi munkámról. Júniusban a 341. század 60. évfordulóját ünnepelte. Ez adta a lehetőséget, hogy a kilencedik ünnepi gépet elkészítsem a Hellén Légierőnek.

Merre található a század akiknek dolgoztál? Ez az első munkád számukra?

A 341. század egyike a 3 F-16C/D századnak a 111. Ezrednek, melyek Nea Anchialos bázison állomásoznak. Számomra ez volt az első munka mind a bázisnak és a századnak.

Voltak ötletek a századtól, amiket fel kellett használnod a munkád során?

A design a Század Parancsnok, egy barátom aki egy felvarró cégnél dolgozik, és az én ötletem keveréke volt. A végső ötlet a függőleges vezérsíknak a két oldalán más-más lett. A jobb oldali a század korábbi gépeit szimbolizálja (F-86E & F-5A), a többi, hasonlóan az ünnepi felvarróhoz görög feliratokkal. A bal oldali a jelenlegi digitális kort jelképezi a század jelvénnyel angol feliratozással.

Mennyi ideig tartott elkészíteni a farok részt?

Egy hétig dolgoztunk nagyjából 10 órát naponta.

Volt segítséged a munka során?

Egy háromfős csapat dolgozott a Hellén Légierőből. A két társam Anagnostakis Dimosthenis és Anastasia Pazaridi korábban hétszer is együttműködött velem.

Van bármi munka a jövőben, ami téged is érinteni fog?

A legutóbbi munkám után már voltak beszélgetések a 10. és a 11. festésről, de egyelőre semi biztos nincsen még.

Eddig dolgoztál F-4, F-16 és F-5 gépeken a Hellén Légierőnek. Van olyan típusú repülő, amit szívesen festenél még és rendelkezik vele Görögország?

Az eddigi munkáim vadászgépek voltak, szívesen festenék egy gyakorló gépet.

Követted az idei NATO Tiger Meet-et? Ha igen, melyik volt a kedvenc festésed?

Mint minden évben idén is követtem az eseményt, és a Cseh JAS-39C Gripen a 211 Taktikai Vadász Századból tetszett a legjobban. A félig tigris félig koponya nagyon ötletes volt.

Megjelent: 1448 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. július 23., szerda 13:45

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.