Griff szelídítők – a légierő bemutató pilótái

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
A tavalyi év során a Magyar Légierő kecskeméti repülőbázisa adott otthont ismét Európa egyik legjelentősebb légiparádéjának, a Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutatónak. A légierő a korábbi szokásoknak megfelelően a résztvevő országok egy részén szintén bemutatót tartott a 4. generációs Jas-39 Gripen repülőgéppel…

 

A Magyar Légierő évekre visszanyúlóan rendelkezik neves bemutató pilótákkal, és emlékezetes bemutató programokkal. Elég csak Vári Gyula, vagy Szabó Zoltán MiG-29 Fulcrum pilótákra gondolni, vagy a 90-es években repülő Sky Hussars-ra. A légierőben a MiG-ek váltótípusaként a Jas-39C együléses és Jas-39D kétüléses svéd gyártású Gripen 2006-ban jelent meg, de széles közönség előtti bemutatkozásukra az első gépek átadása utáni évben, a 2007-es repülőnapon került sor, ahol Hajdú Gy. Attila őrnagy látványos repülését nézhette meg a nagyérdemű. A bemutatkozás jól sikerült és ezután három igazán intenzív év következett a Pumák számára. Fekete Tamás, és Ványik Attila őrnagyok által megtervezett és repült demó a 2008-as repülőnapon lett először bemutatva a nagyközönségnek. A még dinamikusabb programban már helyet kaptak új elemek, többek közt a híres „Dump and Burn” kerozinbegyújtás, amelynek azóta is csodájára járnak a repülés rajongói (korábban csak az F-111-es hajtotta végre ezt a látványos menővert repülőnapokon). A bemutató pilóták ezt követően 2009-től már nemzetközi rendezvényeken is repültek, így adódott, hogy 2005. után 2009-ben hajtott végre bemutatót újra magyar felségjeles repülőgép a híres Royal International Air Tattoo repülőnapon.
Ványik Attila őrnagy bemutató repülése a 2010-es repülőnapon. Airshowinfo - archív

A 2010-es szezon után egy kisebb, két éves szünet következett. 2011-ben és 2012-ben a magyar Gripenek csupán a rendezvények statikus sorain jelentek meg, csupán néhány Kecskemétről végrehajtott bemutatót vállalt a Magyar Honvédség, belföldön és a környező országokban. 

2012. augusztusában röppentek fel a hírek azzal kapcsolatosan, hogy újra lesz repülőnap Kecskeméten. Ez ismét lehetőséget adott arra, hogy a Puma Század tehetséges pilótái újra megmutathassák tudásukat hazai és nemzetközi közönség előtt is. A 2013-as szezonra Varga Szabolcs őrnagy és Langó Viktor százados került kiválasztásra, Volkel-től, Fairfordon át, Kecskemétig vitték a magyar pilóták jó hírét.
Alábbi, júniusban készült videóinkban megismerhetik Varga Szabolcs őrnagy bemutató pilótát:

{youtube}niEnLmulWtg|720|510|0{/youtube}

A 2013-as program alapjaiban a korábbiakra épült, azonban néhány új elem is bekerült, mint például a nagy állásszögű kis sebességű repülés utáni úgynevezett fáklyaforduló, amely egy utánégetős 360 fokos fordulót takart, illetve idén sem maradt ki a programból a Dump and Burn sem.  Nagy eredménynek számít, hogy Varga Szabolcs őrnagy a 2013-as Czech International Air Fest-en (CIAF) a legjobb bemutatóért járó díjat hozhatta el, olyan rendezvényen, ahol többek közt Su-27-es, MiG-29-es, F-16-os, és másik Gripen bemutató is volt. Ezek az eredmények támasztják alá még jobban azt, hogy a Magyar Légierő mennyire felkészült és tehetséges pilótákkal rendelkezik, akik hazai és nemzetközi viszonylatban is bármikor megállják a helyüket, legyen szó akár katonai gyakorlatokról, bevetésekről, légtér ellenőrzésről vagy bemutató repülésről.

Varga Szabolcs őrnagy földközeli bemutató repülése júniusban a kecskeméti repülőbázison.

 

Megjelent: 2402 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. október 23., csütörtök 12:51

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.