Életét vesztette a Blue Angels pilótája, a Thunderbirds is elvesztette az egyik gépét Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
A tegnapi nap során az Egyesült Államok légierejének és haditengerészetének bemutató csapatai egyaránt elvesztették egy-egy repülőgépüket két balesetben, amelyből az egyik tragédiába torkollott... 

 

Az idei év június második napja nem lesz egy emlékezetes nap az amerikai katonai repülés történetében. Egy véletlen egybeesés során ugyanis egy napon, csupán néhány óra különbséggel szenvedett balesetet a légierő és a haditengerészet bemutató csapatának egy-egy repülőgépe. Sajnálatos módon egy esetben halálos kimenetelű balesetről beszélhetünk. 

2016 Június 2-án helyi idő szerint délután 3-kor Weakly Lane közelében tragikus baleset történt, amikor az Amerikai Haditengerészet bemutató köteléke, a Blue Angels a helyi Great Tennessee Airshow előtti gyakorló repülésre szállt fel. A hírek megjelenése után néhány órával a Haditengerészet megerősítette, hogy a lezuhant F/A-18 Hornet pilótája életét vesztette, a szemtanúk állítása szerint nem történt katapultálás a becsapódásig.  A baleset körülményeit még vizsgálják, egyelőre nem tudni mi okozta a tragédiát, a repülőgép (valószínűsíthetően a szóló géppár egyik tagja) nem sokkal a felszállás után csapódott a földbe.

Szintén a tegnapi nap folyamán néhány órával korábban a Thunderbirds is elveszítette egyik repülőgépét. A baleset során szerencsére személyi sérülés nem történt, az F-16-os pilótája sikeresen katapultált. A 6-os számú repülőgép Colorado Springs közelében ért földet, néhány perccel azután, hogy a Thunderbirds csapata az Air Force Academy diplomaosztó ünnepségének tiszteletére hajtott végre áthúzást, amelyen Barack Obama amerikai elnök is részt vett személyesen, helyi idő szerint nagyjából negyed 2 környékén. Az F-16-os egy mezőre zuhant, amelynek környékét a hatóságok azonnal lezárták. Az eseményt követően a gép pilótáját Alex Turner őrnagyot Barack Obama elnök személyesen is meglátogatta mielőtt elhagyta volna a Peterson Légibázist az Air Force One fedélzetén. A baleset valódi oka természetesen kivizsgálás alatt áll, azonban az első információk szerint hajtómű meghibásodás okozhatta a balesetet.

fotó: www.gazette.com

 

A Thunderbirds legutóbb 2003 szeptemberén veszítette el egyik F-16-osát egy repülőnapon a Mountain Home Légibázison, amikor is követlenül a felszállás után alacsony magasság miatt a pilóta egy s-forduló manővert nem tudott befejezni, ezért katapultálnia kellett.

Megjelent: 15003 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. július 29., péntek 17:07

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.