Idén ismét Vízi Légiparádé Szolnokon!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
2016 augusztus 20-án ismét Vízi Légiparádé lesz Szolnokon, és a tavalyi évben sajnálatos módon a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt helikopteres bemutató az idei évben is részét képezi majd a programnak.

A Szolnoki Sportcentrum szervezésében idén is megrendezésre kerül augusztus 20-án a Szent István Napi ünnepség. A hagyományokhoz hűen ezen a napon - több helyszínen - sokszínű programmal várják a szervezők az érdeklődőket.

17.15-től kezdődik az - igazi kuriózumnak számító - egy órás vízi parádé a Tiszán. A Magyar Jet-Ski Szövetség hazai és külföldi Európa és Világbajnok versenyzőkkel   érkezik Szolnokra. Programjukban szerepel zászlós felvonulás, flyboard bemutató, jet-ski Pro-am GP1 offshore futam valamint, jet-ski és flyboard freestlye show.

18.15-től az ünnepi rendezvényen ismét részt vesznek a Szolnokon települő katonai alakulatok a vízi-légi parádé keretein belül. Idén világbajnokokat is láthatunk a Tisza parton. A 40. CISM Katonai Világbajnokságon, 29 ország felnőtt férfi ejtőernyős sportolói közül a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület (SZHESE) válogatott versenyzői hozták el a világbajnoki aranyérmet! A válogatott keret tagjai igazi ejtőernyős célba ugró versenyt fognak előadni a kilátogató közönségnek, melynek során 1200 méteres dobási magasságról kell eltalálniuk a cipőjük sarkával egy 5 forintos nagyságú kört!
Emellett természetesen földön, vízen és a levegőben is megy majd a katonai képesség bemutató keretein belüli mini háború, szállító helikopterekkel, hajókkal és különleges műveleti katonákkal.

A Magyar Honvédség képesség bemutatóinak gyakorló repüléseit a tervek szerint az alábbi időpontokban tartják: Augusztus 17. 13:00 illetve Augusztus 18. 09:00. A gyakorlás, törlés esetére kijelölt tartalék időpontja: Augusztus 19. 09:00.

információk: Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Oktatási, Kulturális és Sport Osztály

 

{htmlkod}
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- Egység1 -->
<ins class="adsbygoogle"
 style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
 data-ad-client="ca-pub-0549376055865644"
 data-ad-slot="7978811471"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>
{/htmlkod}

Megjelent: 6818 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. december 11., vasárnap 11:16

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.