Éjszakai repülés Kecskeméten

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
2016 október 25-én sajtónyilvános esemény keretei közt nyerhetett betekintést a sajtó a kecskeméti MH-59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis egyik éjszakai repülési gyakorlatának néhány mozzanatába. 

A múlt hét folyamán küldte ki tájékoztatóját a Honvédelmi Minisztérium a sajtó orgánumokon keresztül a lakosság számára, hogy a repülőbázis pilótái az október 18-a és 28-a közötti időszakban, keddtől péntekig két hetes éjszakai repülési gyakorlatot tartanak, amelyekre 16 és 23 óra között kerítenek sort az ország több pontján. 

A sajtó számára nyilvános esemény keretei közt mutatták be egy ilyen éjszakai repülés földi felkészítését, majd megtekinthető volt két felszállás, különböző fényviszonyok közt. Az első felszállásra pontban 18:00-kor került sor, amikor három darab Jas-39C Gripen repült el egy több mint egy órán át tartó gyakorlatra,  majd ezt követően 19:50-kor, már korom sötétben szállt fel újabb négy negyedik generációs repülőgép, akkor a három Charlie-hoz egy kétüléses Delta is csatlakozott.

A tegnapi, október 25-i napon az alakulat 15 tervezett felszállást hajtott végre, ahol 13 pilóta gyakorolta az erre a napra tervezett feladatokat. A gyakorlat során végrehajtott feladatok között szerepeltek 2-1 elleni éjszakai elfogás, 1-1 elleni éjszakai légiharc, 2 gépes éjszakai kötelékrepülés, éjszakai műrepülési, illetve 2 gépes földi célok elleni támadás gyakorlatok. A repülőbázis pilótái képzettségük fenntartása érdekében hajtanak végre ilyen típusú feladatokat is, amelyek a jövőben válhatnak a hajózok hasznára, az itt szerzett tapasztalatok folyamatos kiértékelésével. 

Galéria 

Megjelent: 1558 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. október 26., szerda 12:45

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.