2017-ben sem lesz Repülőnap Kecskeméten Kiemelt

Írta:
Értékelés:
(6 szavazat)
A 2017-es évben sem kerülhet sor a méltán népszerű Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutató nevű rendezvényre. A legutóbbi alkalommal 2013-ban megrendezett rendezvény jövője még kérdéses, de az biztos, hogy ebben az évben nemzetközi repülőnapra nem számíthatunk hazánkban... 

Az elmúlt héten Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter Úrhoz intézett, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóval kapcsolatos kérdésünkre a mai napon a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya adott írásos tájékoztatást, amely szerint "2017-ben a honvédelmi tárca nem rendezi meg a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót. A 2018. évi bemutató esetleges megtartása a későbbiekben kerül napirendre." A 2016-os évben a tervezett rendezvény elhalasztásának indoklásaként a megváltozott biztonságpolitikai körülmények következtében megnövekedett honvédségi feladatok és kibővülő feladatkörök kerültek megemlítésére.

A tény, hogy 2017-ben nem kerül megrendezésre az esemény valamilyen szinten már tudható volt, hiszen az előző éves gyakorlat azt mutatja, hogy a repülőnap szervezési munkálatait legkésőbb már az előző év őszén el kell kezdeni, amelynek miniszteri utasításai rendre megtalálhatóak a Honvédelmi Közlöny éppen aktuális számában. De természetesen ezek az információk nem lettek volna hitelesnek tekinthetők, ellenben a mai hivatalos megerősítéssel.

2018-ban viszont nagy esély lehet a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató ismételt megszervezésére, hiszen a következő év a Magyar Honvédség és a Magyar Légierő történelmi szempontjából is jelentős lesz, hiszen 2018-ban ünnepli a Légierő 80. a Honvédség pedig 170. évfordulóját. 

Azt, hogy a 2017-es évben milyen események nyújthatnak kárpótlást a repülés szerelmeseinek Magyarországon, weboldalunkon is közzé tesszük természetesen folyamatosan, mint azt is, hogy a Magyar Honvédség Légierő Haderőneme milyen eseményeken teszi majd tiszteletét típusaival belföldön és külföldön egyaránt. Ezekről, valamit a környező országok nemzetközi repülőnapjairól naprakész információkat nyújtunk majd olvasóink számára, ahogyan az előző években.

 

Megjelent: 32728 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. január 14., szombat 09:02

Kapcsolódó elemek

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.