Ünnepi Légiparádé Budapest – 2021 augusztus 20

Sok meglepetéssel és érdekességekkel készülnek az idei augusztus 20-i ünnepségsorozat egyik nyitó elemére, a légiparádéra. A program szinte teljesen egészében a Magyar Honvédség bemutatóiból fog állni, akik számos bemutatóval készülnek és sosem látott látványosságokat ígérnek a kilátogató nézőknek.

 

A Légiparádé 9:00-tól 9:45-ig tart majd, amelyre a résztvevők déli irányból, a Citadella felől érkeznek be. Az egyéni bemutatókat a Lánchíd és Margithíd közötti szakaszon repülik a pilóták, amelyeket a pesti és budai rakpartokról lehet megtekinteni.

 

A tervezett program tartalmazza a minden évben hagyományos kötelék áthúzásokat, amelyben az idén a tervek szerint egyszerre 15 darab Airbus H145M helikopter fog felvonulni. A szolnoki MH 86. Szolnok Helikopter Bázis részéről természetesen tiszteletét teszi a Mi-17, Mi-24, AS-350B és Zlin-242 típus is. A kötelékrepülés mellett ejtőernyős bemutatót és egyéni szóló bemutatókat is láthatnak majd a nézők Airbus H145M, AS-350B és Mi-24 típusoktól.

Kecskemétről a tervezet szerint Jas39 Gripen és Dassault Falcon 7X típusok áthúzásait láthatják majd. Az előzetes információk szerint a Honvédség Airbus A319-es típusa távol marad az eseménytől.

A Gripenek idén is látványos infracsapda szórással kápráztatják el a közönséget.

 

Információink szerint a programban látható lesz az az Airbus A330-200F, amelyet még tavaly szeptemberben a Qatar Airwaystől vásárolt a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A hatalmas, Wizz Air üzemeltetett szélestörzső cargo repülőgép a napokban érkezett vissza Budapestre immár új festésével:

Az átrepülés, ahogyan a Honvédség A-319-ese esetében is, elmarad!

Fotó: Tiszavölgyi Dávid

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül