Újra magyar pilóta lett a NATO Days legjobbja!

A tavaly szeptemberi NATO Days and Czech Air Force Days legjobb bemutatójának járó díját Majerik Máté főhadnagy kaphatta meg dinamikus és precíz JAS39 Gripen bemutatójáért. A 2020-ban helyszínen közönség által nem követhető esemény után az idei évben ismét nézőkkel és jóval több bemutatóval készültek a szervezők Ostravában.

A helyi erőkön kívül bemutatózott többek közt a Török Légierő és a Görög Légierő F-16-osa (Solo Türk és Zeus), a svéd Swedish Air Force Historic Flight által üzemben tartott Viggen, Draken és Lansen, de az Európában jelenleg Gripent üzemeltető három ország is képviseltette magát dinamikus bemutatóval.

Az idei évben is Ostrava város hivatalos Facebook oldalán indított közönségszavazás döntött arról, hogy melyik bemutató volt a hétvége lejobbja: a közönségszavazáson nagy fölénnyel ebben az évben is a Magyar Légierő MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisának Gripen pilótája Majerik Máté főhadnagy bizonyult a legjobbnak, így ismét ő vehette át a legjobb bemutatóért járó díjat!

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül