Démonok Hajmáskér felett

Október 7-én a kora esti órákban éjjellátó szemüveg alkalmazásával hajtottak végre éjszakai gépágyús lövészetet a Magyar Honvédség Gripenjei a Hajmáskéri Gyakorló- és Lőtéren.

20 órakor géppár érkezik a lőtér fölé. DEMON41 magassága 5000 láb, DEMON42-é pedig 6000, így tartva ezer lábas elkülönítést.

Cleared Hot! Azaz tűzmegnyitás engedélyezve.

A második rácsapás már meredekebben történik, így majdnem sikerül a teljes mozzanatot megörökíteni a képen.

A második körnél már délkelet irányából támadnak a Démonok. Mivel a távolság itt nagyobb,így az ultranagy látószögű objektív képébe már belefér a teljes rácsapás.

DEMON42 ismét nagyobb szögben érkezik. A zöld navigációs fény a repülőgépek jobb oldalán található, így a pilóta egy jobb fordulót követően vitte süllyedésbe a gépet.

Eközben dolgozik az elhárítás, a zseblámpa fényével megzavart rókának sikerült méterekre elvonszolnia a fotós felszerelés felét.

Mivel a fehér villanófény azonos időközönként villan fel, a fehér pontok közötti nagyobb távolság nagyobb sebességet is jelent. Habár a perspektíva nem merőleges, még így is látszik a felvétel utáni lassulás.

20:55-kor utoljára üvölt fel a 27mm-es Mauser gépágyú, ez után az utasítás RTB, azaz Return To Base ! A lövészet során minden sorozatba három darab nyomjelzős lövedék volt betárazva.

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül