Kecskeméten mutatkozik be először dinamikus bemutatóval az L-39NG nemzetközi közönségnek!

A már magyar érdekeltségekkel is rendelkező AERO Vodochody vállalat legújabb, nagy jövő elé néző típusa, az Aero L-39NG könnyű kiképző repülőgép Magyarországon, az augusztus 28-29-én megrendezésre kerülő Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón mutatja be elsőként dinamikus bemutatóját!

A típust a hazai rendezésű NATO Days-en és a Kecskeméti Repülőnapon kívül Szlovákiában, a szeptemberi SIAF-on láthatja a nagyérdemű dinamikus bemutató közben, amely azt is jelzi, hogy az új „Albatros” potenciális vásárlói közt Magyarország és Szlovákia is ott lehet a jövőben.

Az L-39 típuscsalád új generációs verziója gazdaságos Williams FJ-44 hajtóművekkel lett és lesz felszerelve, a pilótát több többfunkciós, nagyméretű kijelző, könnyebb de masszívabb sárkányszerkezet, új szárnykialakítás, jobb kilátást nyújtó kabintető és számos további újítás segíti majd a repülésben.

Hazánkban az L-39ZO típusjellel ellátott Alabatrosokat 1994-től 2009-ig a Szárnyas Csikó azaz a kecskeméti 3. Felderítő és Kiképző Századállománya használta, amelyek a korábbi repülőnapok látványosságaiként is szolgáltak különleges díszfestéssel ellátott repülőgépeik és kötelék bemutatóik által.

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül