Vízi-Légiparádé Szolnok – 2018 Augusztus 20

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében idén is megrendezésre kerül augusztus 20-án a Szent István-napi ünnepség. Az ünnepség az idei évben is több helyszínen zajlik majd, amelyek egyik eleme lesz, a hagyományos Vízi-Légiparádé, amelynek egyik fő témája az idei évben a Szolnokon megrendezésre kerülő katonai ejtőernyős világbajnokság lesz.

A már évek óta hagyományosnak számító katonai bemutató Szolnokon az idei évben is látványosnak ígérkezik. A Magyar Honvédség alakulatai által színesített program az idei évben 18:00-tól kezdődik. Előtte, 17:30-tól a vízi parádé sárkányhajókkal, kajakokkal, kenukkal.

18 órától az ünnepi rendezvényen ismét részt vesznek a Szolnokon települő katonai alakulatok. Az idei augusztus 20-ai Légiparádé témája szorosan kapcsolódik a szolnoki ejtőernyős VB-hez. A VB-n résztvevő nemzetek képviselői ejtőernyős ugrást hajtanak végre Tisza-partjára, magukhoz erősítve saját nemzeti zászlójukat. Természetesen nem maradhat el a szokásos harcászati bemutató sem, melynek során egy fiktív rajtaütést hajtanak végre a katonáink földön, vízen, levegőben. Emellett bemutatásra kerülnek a Mi-17 helikopter, valamint a Zlin Z-242L típusú repülőgép műrepülő képességei is.

A katonai bemutatót az idei esemény előtt természetesen, szintén a hagyományokhoz híven két alkalommal is elpróbálják. A gyakorló repüléseket a tervek szerint Augusztus 14-én illetve 15-én láthatjuk az esti órákban. A gyakorló napokkal kapcsolatos részletek korábbi rövid hírünkben találhatóak amely az alábbi linken érhető el: https://airshowinfo.hu/hirfal/2018/08/08/szolnoki-vizi-legiparade-gyakorlo-napok/

Az idei évben, a Vízi-Légiparádén kívül is számos látványos programmal várják a szervezők Szolnokra az érdeklődőket, a Tiszaparti sétányon pedig egész nap 90 kézműves, kereskedő, valamint vendéglátó várja a kilátogatókat.

 

 

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül