2018-s Repülőnap, kérdések és talán válaszok?

Az ez év augusztusi Aranysas magazinban Dr. Orosz Zoltán altábornagy. Honvéd Vezérkar főnök-helyettessel készült interjú, rendkívül szép pályafutása során Szentkirályszabadján és Szolnokon szolgált, beosztása a helikoptervezetőtől az ezredmegfigyelőn keresztül a bázisparancsnokig terjedt. Mi–2-es, Mi–8-as, Mi–17-es, Mi–24-es helikoptereken, illetve An–26-os repülőgépen több mint háromezer órát repült az évek során.

Az interjú egy részlete azonban megfogta a tekintetünket. A riporter föltette a repülés rajongók által nagyon várt hírt, lesz e repülőnap Kecskeméten 2018-ban, ugye nem csak azért mondhatni kiéhezetten várják ezt a hírt az emberek mert 5 éve lesz jövőre, hogy utoljára volt repülőnap, hanem mert 100 éves lesz a légierő haderőnem hazánkban! Az alant lévő szkennelt oldal, az Aranysas magazinból van, legalul kiemeltük az ide vonatkozó részt:

Ne feledjük! Ez nem hivatalos közlemény, nyilatkozat de sajnos beszédes. Tény, hogy a kecskeméti bázist a jelenlegi Kormány fejleszteni akarja, a fent említett okok miatt, amennyiben ez valóban olyan mértekben fog végbe menni, ahogy korábban bejelentették, valóban csekély valószínűsége lesz bármilyen mértékű repülőnapnak.

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül