Idén biztos nem lesz Budapesten Red Bull Air Race

Az elmúlt évek kettős megítélése okán folyamatosan téma volt, hogy az Air Race milyen formában maradhat meg Budapesten, már ha megmarad, ugyanis legalább annyian voltak mellette mint ellene, sokan hozták fel, hogy reklám értéke van hisz több ország és netes oldal közvetíti a futamot, e mellett a külföldi és hazai spotter társadalom is megmozdul a versenyre. Az ellene szólok pedig az utcai lezárásokat és a zajt hozták fel állandó problémának, ebből a felszólaló rétegből voltak aki repülésbiztonsági szempontot is felhoztak. Bárhogy is volt eddig, ma biztosra vált, Budapesten nem lesz megrendezve a nemzetközi verseny nyári szakasza a Duna felett.

A Főpolgármesteri Hivatal a mai napon kedden a következő információt adta ki a sajtó részére:

A budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a Főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre. A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.

A fenti közleményben jól látható, hogy a program magyarországi állomása nem lett végleg törölve, ugyanakkor el kell ismerni, hogy a hazai spotter és repülésrajongói társadalom kevésbé fog örülni a helyszín változásnak, szintén kérdés, hogy az új helyszín mennyiben mozgatja meg majd az érdeklődőket. A tavalyi programban már a Magyar Honvédség repülőeszközei is nagy számban vettek részt.

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül