Újabb 21-es kerülhet egy emlékmű talapzatra. Na de hol?

2015 decemberében a kecskeméti 44-es út és az újonnan épült 445-s út találkozásánál avattak fel egy MiG-21-es emlékművet, a 9606-os oldalszámú MiG-21MF gép a város egyik legforgalmasabb körforgalmába került, méltó emléket állítva a kecskeméti katonai repülésnek, nem beszélve arról, hogy ezzel egy 21-es került méltó helyre és nem elzártan várja valahol jobb sorsát. Azóta több helyen felmerült a kérdés vagy mondhatni lelkesedés, hogy a hazai katonai repülés fellegvárainak számító városokban legyen ez követendő példa, és most úgy tűnik Pápa lesz a következő helyszín. A papa-ma.hu oldalról idéznénk a következő részletet.

Az ülésen végül elhangzott, hogy Kovács József volt önkormányzati képviselő kezdeményezésére a várost elkerülő út Celli úti körforgalmában egy MiG-21-es vadászgép felállításával emléket kívánnak állítani a pápai repülős hagyományoknak.

De hogy ne csak úgy tűnjön a dolog, hogy mindez csak szavak, Kovács József osztotta meg a következőt facebook oldalán:

A szerencsés kiválasztott, a 4058-as oldalszámú MiG-21 BISZ 75A típusú vadászgép,amely jövőre a repülőtér fennállásának 80-dik évfordulója alkalmából megújult köntösben a Tesco körforgalomban,városunk egyik jövőbeni ékszereként fog díszelegni

21001

Szeretnénk gratulálni az ötletnek, részünkről örvendetes a dolog és támogatjuk még ha így távol az éterben. Sok sikert, reméljük minél hamarabb elkészül az emlékmű.

A MiG-21-es emlékmű Kecskeméten:

_mg_7424

A kecskeméti emlékmű talapzatán is megemlékeznek az MH 47. Pápa Harcászati Repülőezred 2. Harcászati Repülőszázad (Griff) MiG-21-es alakulatára:

_mg_7433

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül