[rev_slider slidertitle=”bias201920″ alias=”bias201920″]

Résztvevők

Jelmagyarázat
D: dinamikus bemutató | S: statikus bemutató | SP: támogató gép

[wpdatatable id=”2″]

lista frissítve: 2021.08.25 – 14:05

Program

[wpdatatable id=”4″]

Rendezvény és Spotter Térkép

[repulonap]

A Magyar Honvédség úgy tájékoztatott minket, hogy az útlezárások, szigorítások a repülőtér „Spotter Domb” (északnyugati irány, 12-es pályavég) környékén lévő területeire csak a repülőnap szombati és vasárnapi napjaira vonatkoznak.

De az előtte lévő érkező és gyakorló napokon is kérik a fotósok és lakosság együttműködését, mivel a repülőtér körül számos magánterület és földbirtok található!

*a 44-es út mellett való tartózkodás kapcsán szeretnénk felhívni az elsőként kilátogató fotósok figyelmét az igen magas gép és teherjármű forgalomra!

Hétfői napra várt nemzetközi résztvevők:
forrás: MH59 Szentgyörgyi Repülőbázis Facebook

 

  • Royal Saudi Hawks
  • C-130 Hercules – USAF
  • L-39NG – Aero Vodochody
  • C-130 Hercules – Royal Saudi Air Force

 

Képgaléria:

[foogallery id=”3602″]

Keddi napra várt nemzetközi résztvevők:
forrás: MH59 Szentgyörgyi Repülőbázis Facebook

 

  • Boeing KC-135 Stratotanker – USA
  • C-130H Hercules – Royal Saudi Air Force

Keddi napra várt nemzetközi résztvevők:
forrás: MH59 Szentgyörgyi Repülőbázis Facebook

 

  • Turkish Stars
  • Airbus A400M – Turkish Air Force
  • Embraer KC-390

Hivatalos rendezvénytérkép - forrás: repulonap2021.hu

Hasznos információk

Az idei Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai bemutatóra az előző évek gyakorlata szerint csak belépőjegy kiváltása után lehet belépni.

A árak tekintetében a korábbi évekhez képest történt változás, a jegyár az idei évben 5,000 Ft / fő áron alakul míg 10 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes. Itt fontos megjegyezni, hogy a gyermekek számára is meg kell váltani, az online felületen kapható 0 Ft-os belépőjegyeket, hiszen a repülőnap látogatása számukra csak úgy érvényes.

A belépőjegyek névre szólóan kerülnek kiállításra, annak átruházására, átírására csak egyszer, 1500 Ft-os díj mellett van lehetőség augusztus 26 éjfélig.

Szintén fontos információ, hogy a repülőnapra, a 18 éven felüli személyek csak védettséget igazoló okmánnyal (védettségi igazolvánnyal, vagy orvos által kiállított oltási igazolással) léphetnek be. A beléptetés során a jegy mellé kötelező felmutatni fényképes személyazonosító okmányt, illetve érvényes védettségi igazolványt. A tíz év alattiak számára biztosított 0 Ft-os, kedvezményes gyermekjegyek mellé is kötelező belépéskor a fényképes igazolvány felmutatása.

A jegy egyszeri belépésre jogosít. A programok mindkét nap 10.00 és 18.00 óra között zajlik majd, de a tumultus elkerülése érdekében a rendezvény kapuit már 07.00 órakor megnyitják. A korábbi évekhez hasonlóan, a parkolás az idei évben is ingyenes lesz.

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató ideje alatt, a rendezvény területén a mindenkor érvényes járványügyi szabályok a mérvadók. Ezek értelmében a rendezvényt csak a védettségüket igazolni tudók látogathatják.

A rendezvényre való belépés feltétele, hogy a 18 éven felüliek érvényes COVID-19 védettségi igazolvánnyal, vagy orvos által kiállított oltási igazolással rendelkezzenek, amelyet belépéskor fel kell mutatni.

A rendezvény programjainak többsége szabadtéren zajlik, ezeken a helyszíneken nem kötelező a maszk viselése.

A Rendezvény helyszínére kézi táska (utazó- vagy sporttáska, hátizsák, laptop táska, fényképezőgép-táska, hűtőtáska) bevihető. A 25 liternél nagyobb űrméretű hűtőláda, esernyő, napernyő, szék (kisebb 3 lábú horgász szék bevihető), valamint kerékpár, elektromos roller, segway (egyéb hasonló eszköz) nem engedélyezett. A Rendezvényre bevihető a Rendezvény helyszínén kívül vásárolt alkoholmentes ital, élelmiszer a személyes szükségletek kielégítéséhez észszerűen szükséges mennyiségben.

A Rendezvény helyszínére – a jogszabályban meghatározott segítő kutyákon, vakvezető kutyákon kívül – kutyák és egyéb háziállatok nem vihetők be.

A Rendezvény helyszínére pilóta nélküli légijárművet (drónt) és lézeres mutatóeszközt bevinni tilos. Pilóta nélküli légijárművel (drónnal) repülés a Rendezvény és a Parkolók területén nem hajható végre. Lézeres mutatóeszköz a Rendezvény és a Parkolók területén nem működtethető.

Kecskeméti Repülőnap - galéria korábbi évekből

[foogallery id=”3518″]

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül