Mil Mi-24P

A Légierő Haderőnem Napja Szolnokon

Augusztus 24-én, szombaton ünnepelték Szolnokon a Légierő Haderőnem napját, nyugdíjas találkozóval egybekötve.

A jelenlévők a földön kiállítva kívül-belül megtekinthették a légierő számos nyugdíjazott típusát. A különböző kiképzőgépek, szállító- és harci helikopterek, sugárhajtású vadászrepülőgépek mellett helyet kapott egy hadrendben álló Mi-24P is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis betonján.

A 332-es oldalszámú Mi-24P

Dinamikus bemutatót tartott a Hovédség két Zlin-242L kiképző repülőgépe és a Szolnokon állomásozó helikopterek; egy Aerospatiale AS-350 ‘Mókus’, egy Mil Mi-17 és egy nemrégiben nagyjavított Mil Mi-24P. Ezt követően a Teve Század vonultatta fel géptípusait, alacsony áthúzásokat hajtott végre az egyik Airbus A319 és Dassault Falcon 7X, majd az egyetlen üzemképes Antonov An-26-os szállító repülőgép.

A Falcon 7X alacsony áthúzása nyitott futóművekkel

Látványos bemutatót tartott egy, az ideiglenesen a pápai bázison állomásozó JAS-39C Gripen. Ismét sor került infracsapda dobásra, amit a Duna felett az augusztus 20-i légi parádé során is láthattunk. Ezután a levegőbe kerozint engedve majd azt meggyújtva „lángcsóvát” húzott maga után.

Demonstrálták a Mi-17-es kutató-mentő illetve tűzoltó képességeit is. Utóbbihoz a bázis területén tüzet gyújtottak, amit a helikopter személyzete a tűzoltó ballonba a Tiszából felvett víz segítségével oltott el.

További képeink az eseményről:

This slideshow requires JavaScript.

Select your Area / Válassz területet

[show-map id=”1″]

Select your country’s local site / Válassz meglévő helyi weboldalaink közül